Reunió d’UCIDCAT amb les Comunitats Islàmiques de Tarragona.

838

El diumenge, dia 11 de novembre de 2018, les comunitats islàmiques de la província de Tarragona van tenir una interessant reunió a la seu de l’Associació Islàmica Cultural de musulmans de Reus, situada al número 20 del carrer Tolerància de la ciutat de Reus.
A la reunió han assistit representants de les Mesquites de Rius, Torredembarra, Valls, Cambrils, Riudoms, Roda de Barrà, Tarragona, Alcovar i Habiti d’Ebre. També ha assistit el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT) acompanyat pel representant d’UCIDCAT a la província de Tarragona, Mohamed Bensliman, i el senyor Abdelaziz Idrissi, responsables de la conselleria de Imams.
El senyor El Ghaidouni, després d’agrair als representants de les comunitats assistents a la reunió, va realitzar una presentació sobre la gestió religiosa a Espanya des de 1978, explicant el contingut legislatiu en matèria religiosa en la constitució espanyola, la llei orgànica de llibertat religiosa de 1980 i l’acord de cooperació de l’Estat espanyol amb la Comissió Islàmica d’Espanya. El president va analitzar la situació en què es troba l’acord de cooperació de l’any 92, i les dificultats per dur a terme alguns articles d’aquest acord com el de l’ensenyament religiosa islàmica a les escoles catalanes. A Catalunya hi ha 85.000 alumnes amb edat d’escolarització i no hi ha cap professor de religió musulmana contractat per la Generalitat de Catalunya per impartir classes de religió als alumnes de confessió musulmana. El senyor El Ghaidouni va comentar que, avui dia i davant les peticions dels pares realitzades a l’inici d’aquest curs escolar a les escoles perquè els seus fills rebin ensenyament de religió musulmana, la Generalitat ha de prendre papers i donar resposta a aquestes demandes.
Al final de la intervenció els reunits van debatre temes d’interès, com, la gestió interna de les comunitats, l’acompanyament de les comunitats als seus membres, el tema, ja tòpic dels joves i l’ensenyament de l’àrab, entre d’altres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí