Representants de la comunitat musulmana visiten el cementeri de Collserola amb l’objectiu de fer un seguiment del projecte d’ampliació del Recinte Islàmic.

2478

(Islamcat.Barcelona) Ahir, dia 11 de maig de 2020, els presidents  de Les federacions islàmiques de Catalunya, Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i de la Fundació Ibn Batuta  van tenir una reunió presencial al Recinte del Cementeri  Islàmic amb el director de Cementeris de Barcelona i el director en cap de serveis funeraris,  per tal de veure sobre el terreny les obres d’ampliació del recinte islàmic del Cementeri de Collserola després dels problemes de falta de tombes com conseqüències de les defuncions de musulmans a causa del Covid 19, i el tancament de fronteres per fer els repatriaments als països d’origen dels difunts musulmans.

Després d’escoltar les explicacions dels processos d’ampliació del recinte islàmic per part dels responsables tècnics del projecte, el sr Miquel Trepat director de Cementeris de Barcelona va expressar la seva decisió de treballar per donar respostes amb  un enterrament segon el ritual musulmà tal com ho garanteixen les lleis i el marc jurídic català que reconeix a bastament el dret a la llibertat religiosa dels ciutadans i de les comunitats i preveu determinades particularitats en l’àmbit dels cementiris, referides a alguns col·lectius religiosos.

En la seva exposició el sr Juan Manuel Aparicio va parlar de la  situació actual del mateix recinte islàmic i va explicar les solucions d’urgència  que s’han anat donant per assegurar un enterrament digne a tots el difunts de fe musulmana.

Els directors i  responsables de Cementeris de Barcelona i  de Collserola van expressar les seves visions futures d’ampliació en mes espais adjacents al actual mateix Recinte islàmic per cobrir les demandes futures que pot tenir la comunitat musulmana de Catalunya. Van posar en valor que el fet de disposar d’uns cementiris o espais d’enterraments religiosos es una mostra d’una societat que se sap diversa i que accepta aquesta diversitat amb orgull.

Finalment, les  federacions representatives de les comunitats musulmanes  catalanes i la Fundació Ibn Batouta  li van agrair a Cementeris de Barcelona els seus esforços i suport per resoldre les situacions d’enterraments de difunts musulmans a causa del tancament de fronteres per  l’Estat de força Major i per les víctimes del Covid 19. les entitats musulmanes també  van expressar el seu compromís per anar treballant en els diferents projectes relacionats per donar a conèixer la realitat del recinte islàmic del cementeri de Collserola, de la mateixa manera seguir donant suport a les famílies que van perdre algun esser estimat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí