MOCIÓ PEL RESPECTE A LA LLIBERTAT DE CREENCES EN ELS RITUS FUNERÀRIS

799

Islamcat.Igualada

És innegable que la societat catalana és cada cop més pluricultural i multiconfessional gràcies a la convivència de les diferents religions en una mateixa societat. Això és enriquidor per a una societat. No obstant, també és innegable que la cultura i història catalana, així com les seves legislacions, dificulten a vegades contemplar al complet les necessitats dels creients.

Durant la crisi humanitària que s’ha estat vivint els últims dos anys aquesta dificultat ha estat notable en alguns sectors i ha posat en evidència que, com a societat, no estem prou preparats per donar respostes que respectin les diferents confessions religioses presents al nostre país. Una d’aquestes dificultats és la falta de cementiris adaptats i preparats per acollir aquesta diversitat religiosa que avui dia es una realitat del país.

Davant d’aquesta situació, tres federacions representants de la Comunitat Musulmana de Catalunya, Unión de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Federació Consell Islàmic de Catalunya i Federació Islàmica de Catalunya,  van dirigir-se a les administracions competents perquè la comunitat musulmana pugui gaudir d’un dret fonamental com és l’enterrament dels difunts musulmans respectant els rituals de la religió musulmana. L’habilitació d’un recint musulmà es una necessitat cada cop major. Molta de població catalana musulmana, ja sigui migrant o nascuda a Catalunya, cada cop és més propensa a voler ser enterrada on han construït la seva vida.

Per donar resposta a aquesta necessitat, divereses administracions van iniciar tràmits i gestions per poder habilitar recints musulmans per a que els difunts musulmans puguin  ser enterrat segon el ritual musulmà.

En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Anoia ha publicat una moció on va instar als Ajuntaments de la comarca que compleixin les següents demandes:

  1. A que manifestin el compromís d’habilitar en els seus cementiris un espai on poder realitzar el ritu funerari adient a aquelles comunitats religioses que així ho demanin de forma expressa.
  2. A manifestar el compromís de dialogar amb totes les comunitats, entitats o persones que així ho sol·licitin, respectant en tot moment les seves creences i la diversitat religiosa, filosòfica i cultural.
  3. A que expressin el compromís de dur a terme les accions necessàries per afavorir el respecte a la diversitat de creences en tots els àmbits i especialment en àmbit funerari, seguin les pautes i assessorament de la Direcció General d’Afers Religiosos així com de la “Guia per al respecte a la diversitat de creences als cementiris de Catalunya” d’aquest.

Podreu trobar la resolució complet de la moció en el següent link:

MOCIÓ PEL RESPECTE A LA LLIBERTAT DE CREENCES EN ELS RITUS FUNERÀRI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí