Més de 200 alumnes i estudiants universitaris visiten la mesquita de Manresa

628

La Comunitat Islàmica del Bages, Mesquita Al Fath, ha rebut al llarg del mes de novembre, dies 8, 9, 13, 23 i 26, la visita de cinc grups d’alumnes de l’ESO de l’Institut Lluís de Peguera, un dels instituts més antics de la ciutat de Manresa, capital de la Catalunya central. El dia 26 de novembre va tenir lloc una visita de 26 estudiants d’Antropologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La iniciativa ha estat promoguda per l’equip docent del centre educatiu, a més de la Casa per la Pau i la Solidaritat Flor Sireras de Manresa, el Departament d’Antropologia de la UAB i el mateix centre religiós que no escatima esforços en obrir-se feia el seu entorn més pròxim, especialment cap als centres educatius (universitats, instituts, col·legis, centres de formació professional i altres actors de la societat civil i religiosa). L’objectiu de la visita ha estat treballar la convivència, el respecte mutu, els prejudicis i la necessitat de trencar amb els estereotips que dificulten la construcció d’una ciutadania intercultural, harmoniosa i respectuosa amb els valors del país.

Les visites a les instal·lacions del centre religiós s’han centrat en l’explicació del principal objectiu de la mesquita com un lloc de culte obert a tota la ciutadania i com està ubicat en un edifici històric entre dos centres religiosos emblemàtics de la ciutat de Manresa (la Església de la Seu i l’església de la Cova de Sant Ignasi de Loiola), la Comunitat Islàmica ho considera un Patrimoni cultural de la ciutat de Manresa i que sempre estarà obert a tots els ciutadans que ho desitgin. Els alumnes van fer diverses preguntes relacionades amb la visibilitat del fet religiós, especialment temes com el vel, les manifestacions de caràcter religiós dins de la societat, les llibertats personals, terrorisme, estereotips, el discurs i, sobretot, el paper que han d’assumir les entitats musulmanes en la vida pública amb l’objectiu de normalitzar el fet religiós.

Les visites han estat valorades positivament tant pels professors com pels alumnes que han fet diverses observacions, preguntes, crítiques i importants propostes per millorar i normalitzar la relació entre la comunitat musulmana i els diversos centres educatius de la ciutat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí