La comunitat islàmica de Vilanova i la Geltrú organitza una jornada de portes obertes amb un centenar d’assistents.

598

La comunitat islàmica de Vilanova i la Geltrú, Mesquita Alfurkan, obria durant la tarda del dijous 24 de gener les seves portes amb l’objectiu que la ciutadania vilanovina pogués ser partícip de com conviu la comunitat islàmica.

La celebració, que començava a dos quarts de set de la tarda, congregava a més d’un centenar de persones on també assistien l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, part de l’equip de govern i diferents regidors dels partits de l’oposició. Així mateix, els principals caps de la comunitat musulmana a Vilanova i la Geltrú i de Catalunya, entre els quals destacava la presència del President de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, Mohamed El Ghaidouni.
El Ghaidouni va recordar la importància d’aquesta jornada de portes obertes per poder establir relacions de veïns, donant a conèixer com viu la comunitat islàmica. El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya assegurava que “la comunitat musulmana vol sentir-se respectuosa i tenir el seu lloc en la societat per treballar per al bé del sistema. Volem que els nostres fills se sentin integrats en la nostra societat. Busquem convivència, pau i felicitat”.

Dins de la situació que viu la dona en el món àrab, Ghaidouni assenyalava que “la dona musulmana sap que ha de lluitar pels seus drets i tenim constància que aquesta pràctica s’està realitzant, però és un assumpte que requereix temps”. Finalment, el Ghaidouni titllava d’errònies les polítiques de portar les mesquites als polígons industrials i demanava “la necessitat de tenir-les ubicades als centres de les ciutats, ja que, a hores d’ara, la societat catalana compta amb més de mig milió de persones que professen la religió islàmica i amb més de tres-cents locals de culte”.
La cloenda a la jornada arribava amb una visita guiada a la mesquita i amb una degustació per a tots els assistents de diferents varietats de te i de rebosteria àrab. A més a més, tots els visitants a la mesquita varen poder presenciar la crida a l’oració i tot seguit, la pràctica religiosa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí