UCIDCAT es reuneix amb les Comunitats Islàmiques de la província de Tarragona

1425

Islamcat.Tortosa

El passat diumenge 2 de gener es va dur a terme una reunió en la seu de la Comunitat Islàmica Mesquita Al Fath de Tortosa. Aquest esdeveniment va reunir els representants de les Comunitats Islàmiques de la província de Tarragona i als membres de la junta d’UCIDCAT, representada pel president (Mohamed El Ghaidouni), vicepresidents i representants de les províncies lleidatanes i tarragonines (Mohammed Kharbouch i Azzedine Lahlali respectivament), el tresorer de la organització (Hassan El Ars), i el president del consell consultiu (Khalid Amar Touhami).

Respectant les mesures de prevenció del COVID en l’àmbit religiós aprovades per les autoritats, la reunió es va iniciar amb la lectura d’uns versicles (ayat) del sagrat Alcorà; seguit del torn de paraula pel representant d’UCIDCAT a Tarragona, el senyor Azzeddine, agraint l’assistència dels presents malgrat les dificultats de mobilitat i riscs generalitzats pel Covid. Azzeddine va manifestar la importància de les reunions a escala provincial per tractar les dificultats de les Comunitats a l’hora de dur a terme les activitats, així com les relacions amb el teixit associatiu i l’administració local.

Seguidament, el torn de paraula va ser rellevat al president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, El Ghaidouni, que va manifestar també la importància de la periodicitat de les reunions per a l’organització de les comunitats arreu del territori, posant èmfasi en la recuperació de les dinàmiques de les juntes precovid. Les reunions resulten de vital importància per a l’anàlisi de les situacions de les comunitats, que moltes han estat aïllades durant la pandèmia. La mediació de problemàtiques i l’organització d’un projecte conjunt per respondre a les necessitats dels creients de la província de Tarragona són tòpics que també han estat discutits.

Tractats els temes relatius als òrgans directius de les comunitats, s’han posat en taula també els objectius i lluites que estan en focus de l’agenda d’UCIDCAT, com ho són l’ensenyança de la religió musulmana a les escoles, difícil implantar segons El Ghaidouni; la problemàtica dels cementiris i les oportunes adaptacions que es necessiten, el control dels certificats Halal, l’assistència religiosa en els centres penitenciaris, les llicències d’activitat per centres de culte, etcètera.

Els assistents, representants de les diferents comunitats islàmiques del territori tarragoní, durant el torn de paraula del que han disposat, han remarcat que estan d’acord amb UCIDCAT respecte a la importància de les reunions i que s’han de realitzar de forma més habitual, i han exigit a l’organització que assumeixi la seva obligació a l’hora de representar i defensar els drets de la comunitat, així com treballar per normalitzar i visibilitzar la pràctica religiosa musulmana a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí