Col·laboració social de la Comunitat Islàmica de Montornès del Vallès amb l’Ajuntament de la seva ciutat.

1349

(Islamcat.Montornès del Vallès) Al principi d’aquesta pandèmia vam enviar una carta a l’alcalde del poble explicant-li que estem al seu costat per a qualsevol tipus de col·laboració per superar junts els efectes socials del COVID-19.

Vam començar fa dies negociacions amb els serveis socials de l’ajuntament per dur a terme la nostra iniciativa de fer col·lecta de donacions dineràries entre tots els membres de la nostra comunitat.

Tot seguit, vam rebre una llista de persones i famílies vulnerables de part dels serveis socials, que estan rebent molta demanda d’aliments, i de part nostre, vam buscar preguntant per mitjans de xarxes socials i hem detectat més gent necessitada. Ara mateix tenim una llista única entre les dues parts on hi ha 30 famílies entre una persona a cinc membres de la unitat i que no tenen ni papers de residència legal. També hi ha joves que viuen amb altres sense ingressos.

Aquest mes ha coincidit amb l’arribada del ramadà, on els nostres socis estan acostumat a fer més esforços per donar i col·laborar. Hem distribuït unes caixes petites entre les cinc carnisseries halal del poble on la gent pot fer donacions en efectiu o a través d’ingressos o transferències al compte bancari de la Mezquita.

De moment, i de manera urgent, hem agafat una part de diners del fons que tenim, per fer les compres d’aliments de primera necessitat fent quantitats distribuïdes en sacs depenent del número de membres de les famílies varia la quantitat de productes frescos com la carn i el pollastre.

De moment fem aquesta primera entrega, i passades dues setmanes, o sigui en mitjans del mes de ramadà, farem la segona entrega. Totes dues estan documentades amb la llista on signarà el beneficiari, perquè desprès s’haurà de comentar als serveis socials de l’ajuntament per fer el seguiment necessari.

Des de la Mezquita estem donant sempre suport a gent i a famílies que passen a l’hora del reso per donar-los ajudes dineràries gràcies a les aportacions dels musulmans que es troben en aquell moment. També en cada Ramadà organitzem Iftar, que és un sopar diari ofert a tothom que vingui a la Mezquita, que són aproximadament unes trenta persones.

Al fi de ramadà s’agafa Zakat, que és una donació de 5€ per cada membre de la unitat familiar i que després es reparteix fent una llista de famílies i persones amb dificultats.

A part d’això, estem col·laborant sempre en les festes i esdeveniments de caràcter local, on muntem les nostres tendes per fer difusió de la cultura musulmana i àrab.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí