Amposta acull a les comunitats islàmiques de la província de Tarragona

902

(Islamcat.Amposta) El passat dissabte, dia 09 de novembre de 2019, va tenir lloc la reunió de coordinació de les comunitats islàmiques de la província de Tarragona a la seu de la comunitat islàmica de Amposta.

La reunió va començar a les 16:00h amb la lectura d’alguns versicles del sagrat Alcorà, desprès va parlar el representant d’UCIDCAT a la província de Tarragona, el Sr. Mohamed Bensliman, qui va agrair a les comunitats islàmiques l’assistència a la reunió i l’esforç dut a terme per normalitzar la pràctica religiosa islàmica a la província. Ben Sliman va insistir molt a la coordinació entre les comunitats i el intercanvi d’experiències i coneixement per la consolidació de la gestió de las comunitats religiós a la província de Tarragona. Acte seguit va ser la intervenció el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya, El Sr. Mohamed El Ghaidouni, qui va realitzar una presentació sobre la Obertura i adequació a llei dels centres de culte.

El Ghaidouni, en la seva presentació, va explicar el procediment que s’ha de realitzar per poder obtenir la llicencia de obertura de un lloc de culte.

El marc legal d’aquest procediment es el Decret 94/2010, de 20 de juliol, de desplegament de la llei 16/2009, de 22 de juliol, dels centres de culte.

En la seva presentació, el Ghaidouni va dividir el procediment en tres situacions:

  1. Els centres de culte abans de l’11 d0agost de 2010, moment en què el Decret 94/2010 va entrar en vigor.
  2. Els centres de culte antics que ja tenien llicència d’activitats, d’espectacles o de prevenció i control ambiental, no han de fer l’adequació. Les llicències van quedar equiparades a la llicència de culte quan va entrar en vigor el Decret 94/2010.
  3. Els centres de culte oberts desprès de l’11 d’agost de 2010 han de complir les condicions que el Decret 94/2010 preveu pels centres de culte nous. Per tan, han de seguir el procediment que es seguiria en obrir un nou centre de culte.

Al final de la presentació es va obrir una sessió de preguntes on el Sr. El Ghaidouni va respondre a totes les preguntes amb detall i exemples pràctics.

En la segona presentació, el president d’UCIDCAT va explicar el procediment qui s’ha de seguir per la obtenció del certificat digita par una comunitat.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí